Fjends Kunstforening

Forårsudstillingen

Tangbilleder - Forårsudstillingen 2023 * Bente Fisker, Hadsund

 

Fjends Kunstforenings historie

Ulrik Wilbek holder åbningstalen ved Forårsudstillingen 2018

Forårsudstillingen 2018

 

Fjends Kunstforening blev stiftet i 1980 af Jørgen Sørensen, Sjørup. I en annonce i Fjends Herreds folkeblad efterlyste han folk med interesse for kunst og musik til at danne en forening.

Foreningen blev grundlagt på Stoholm Kro med bestyrelse og vedtægter den 10. november 1980. Foreningens navn blev Fjends Kunst- og Musikforening. Foreningens mål var primært at fremme interessen for kunst og musik.

I marts 1981 blev den første ”Amatørkunstnernes Forårsudstilling” afholdt på Mønsted skole.
Allerede dengang var konceptet en censurering, hvor censorerne var villige til at give hver enkelt udstiller vejledning og bedømmelse af de udstillede værker.

Forårsudstillingen var tænkt som amatørkunstnernes mulighed for en gang om året at kunne vise deres værker frem for et bredere publikum og møde andre kunstinteresserede, som de kunne udveksle erfaringer med.


Fra 1988 til 2007, hvor Lotte Bø takkede af efter 21år som formand, blev der afholdt Amatørkunstnernes Forårsudstilling på Stoholm skole.

Gennem alle årene er antallet af udstillere vokset og i de sidste år på Stoholm skole blev der indført lodtrækning om pladserne. I 2009 blev udstillingen derfor flyttet til Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

De følgende år blev der investeret i 124 spanske vægge samt kroge, snore og galleriskinner.

I 2020 udstillede 136 udstillere fra hele landet 691 værker på Forårsudstillingen. Den store tilstrømning af udstillere og værker betød, at en hel del kunstnere slet ikke kom med på udstillingen på grund af mangel på udstillingspladser.

Undervejs har foreningen skiftet navn til Fjends Kunstforening og den årlige udstilling kaldes efter 2019 af praktiske grunde ganske enkelt for Forårsudstillingen. Udstillingen er åben for alle og en oplagt mulighed for førstegangsudstillere og ikke mindst amatørkunstnere. 

Censureringen på udstillingen, hvor fem censorer tildeler ”blå mærker” til de værker, som efter deres mening hører til udstillingens bedre, tiltrækker kunstnere fra hele landet samt enkelte fra udlandet. I forbindelse med udstillingen kan de udstillende kunstnere få råd og vejledning individuelt hos censorerne efter censureringen. Publikum er velkommen til at lytte med. 

Fjends Kunstforening har altid klaret sig uden nogen former for offentlige tilskud.

Medlemskab

Vedtægter


Billedet viser et værk på Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2011 udført af René Henriksen, Laanum

Amatørkunstnernes Forårsudstilling 2011

Blogs med oversigt over links

Blog med oversigt over links til medlemmernes hjemmesider   
Blog med oversigt over links til andre kunstforeningers hjemmesider


Find vore medlemmers samt andre kunstforeningers hjemmesider ved hjælp af søgefunktionen øverst på siden.

KUNST ETAGERNE HOBRO

Billedet er et link til hjemmesiden for KUNST ETAGERNE HOBRO

 

Sammenslutningen
Vestjyske Kunstnere

Vestjyske Kunstneres nyheds side

Links til medlemmernes hjemmesider
Links til andre kunstforeningers hjemmesider


Fjends Kunstforening

Forårsudstillingen
Email: kontakt@fjendskunstforening.dk

No cookies!